8 weken training

De training bestaat uit acht wekelijkse lessen van 2,5 uur. De groepen bestaan uit minimaal 4 en maximaal 12 deelnemers. Naast de lessen heb je thuis 30 tot 60 minuten per dag nodig voor dagelijkse oefeningen. Om écht inzicht in jezelf te krijgen moet je mindfulness vaak beoefenen. Zo wordt je bewust van je automatische gedachten en handelingen en leer je ze doorbreken. Met alleen een boek lukt dit niet. Het uitgangspunt van deze training is leren door te ervaren.

mindfulness

Wat leer je?

Tijdens de training leer je je bewust worden van alles wat zich voordoet in het hier en nu, zonder erover te oordelen of het te willen veranderen. De eerste stap in de training is inzicht krijgen in hoe automatisch en hectisch we door het leven gaan. Vervolgens komt de werking van onze gedachten aan bod, het herkennen van grenzen, hoe we met anderen communiceren en hoe stress ontstaat. Stap voor stap leer je de basisvaardigheden en ga je vooral zelf aan de slag met de oefeningen om het geleerde in de praktijk te brengen. Tijdens de training werken we met geleide meditaties, yogaoefeningen, aandachtoefeningen, lichaamsgewaarwordingen en communicatieoefeningen om inzicht te krijgen in hoe en met welke houding je gebeurtenissen in het leven tegemoet kan treden.

Voor de training is geen mediteerervaring nodig. Ook zijn er geen speciale fysieke vaardigheden nodig.

Het huiswerk bestaat uit dezelfde oefeningen als in de bijeenkomsten. De oefeningen zijn ingesproken op cd en nemen ongeveer een uur per dag in beslag. De cd’s krijg je de eerste les van de training.